Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Πέπη Ζαχαροπούλου

Χορογράφος- Καθηγήτρια Σύγχρονου Χορού

Η Πέπη Ζαχαροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Ασχολήθηκε με τον χορό από μικρή ηλικία και το 2004 έγινε κάτοχος πτυχίου χορού του Υπουργείου Πολιτισμού καθώς επίσης απέκτησε το πτυχίο θεωρίας του μπαλέτου του συστήματος Vaganova (Varna, Βουλγαρία).

Έχει παρακολουθήσει το τμήμα "Performance: Θεωρητικές Προσεγγίσεις και Πρακτικές Εφαρμογές" στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 2005 εργάζεται ως χορογράφος σε προσωπικές της και ανεξάρτητες παραγωγές, διδάσκει κλασικό μπαλέτο, σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό και συνεργάζεται ως χορογράφος σε θεατρικές παραστάσεις.

 Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σύγχρονου χορού, χορογραφίας, σωματικού θεάτρου  και αυτοσχεδιασμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Ted Stoffer, Russel Maliphant, Stephen Petronio, Merce Cunningham Company, Kaffig Company, Jeremy Nelson, George Elkin, Aθανασία Κανελλοπούλου, Στέλλα Ζάννου, Ερμής Μαλκότσης, Χριστίνα Κλεισιούνη, Εριφύλλη Στεφανίδου, Πατρίσια Απέργη, Σοφία Μαυραγάνη κα). 

Ως χορογράφος έχει συνεργαστεί με πολλούς θεατρικούς χώρους, όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύγχρονο Θέατρο, Θέατρο Ροές, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Beton 7, Θέατρο 104, Θέατρο Αργώ, Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ , Θέατρο επί Κολωνώ, Θέατρο Οlvio κ.ά.

 Έχει συμμετάσχει σε Φεστιβάλ Χορού όπως (Βreaking Art/ Μέγαρο Μουσικής Αθηνών), Arc for Dance Festival (Σύγχρονο Θέατρο/Θέατρο Οlvio) Compartments Dance Project (Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ), Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης )κ.ά.

Κάποιες από τις παραστάσεις που έχει συμμετάσχει ως χορογράφος: «Ένας ελέφαντας στο δωμάτιο» (Μέγαρο Μουσικής, 2019), "From Public to Hidden: Exploring Liminality" (Breaking Art, 2018), “StamboulTrain" (Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, 2018), «Η Μεταμόρφωση» (Θέατρο Επί Κολωνώ), "Compost" (Arc Dance Festival, 2016), "Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες" (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 2015-2017), "Leaving room" (Compartments Dance Project, 2017), "Μισάνθρωπος" (Beton 7 / Θέατρο 104, 2016), «Τα παιδιά που έβλεπαν τα τρένα να πετούν» (Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ) κ.ά.

Ως εκπαιδευτικός, διδάσκει τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια παιδιά και ενήλικες σε ιδιωτικές σχολές και οργανισμούς. Προετοιμάζει μαθητές για εξετάσεις Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού και συμμετέχει με τους μαθητές της σε παραστάσεις, φεστιβάλ και χορευτικά gala θέλοντας έτσι να τους εμφυσήσει το παραστατικό κομμάτι της χορευτικής τέχνης.


Λόγω των ιδιαίτερων και πρωτόγνωρων συνθηκών μέσα στις οποίες ζούμε τα τελευταία δύο χρόνια της πανδημίας, τα παιδιά κλήθηκαν να προσαρμοστούν άμεσα σε μια νέα καθημερινότητα. Με μεγάλη έκπληξη και θαυμασμό, παρακολουθούμε το πείσμα και την προσαρμοστικότητα τους στα νέα δεδομένα. Έχοντας πια πλήρη εξοικείωση στην online διαδικασία,  το διαδικτυακό πολιτιστικό πρόγραμμα «Art Wagons» έρχεται να πολλαπλασιάσει τα οφέλη αυτής της νέας γνώσης και να τα χρησιμοποιήσει ως δημιουργικά εργαλεία.

Πρωτίστως, η πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως στο ψηφιακό πρόγραμμα άρα η επικοινωνία με παιδιά από κάθε γωνιά της Ελλάδας καθώς και τα νέα πεδία που ανοίγονται μέσω της τεχνολογίας στον χώρο της Τέχνης είναι κάποια από τα οφέλη στα οποία εστιάζουμε. 
Το «Art Wagons» σχεδιάστηκε με αγάπη, ως μια ευκαιρία στην καλλιτεχνική εκπαίδευση, κόντρα στη δύσκολη συγκυρία την οποία βιώνουμε.

Βγάλτε το εισιτήριο σας, ανυπομονούμε να συνταξιδέψουμε!

Πέπη Ζαχαροπούλου 


Με τη συμπλήρωση 24 χρόνων συνεχούς και επιτυχημένης λειτουργίας (1997 — 2021) της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ, του μοναδικού στον κόσμο σιδηροδρομικού πολιτιστικού πολυχώρου που εδρεύει στην Αθήνα, η Καλλιτεχνική Εταιρεία ΑΞΑΝΑ, με την ευγενική αρωγή του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού και Πολιτιστικού έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.), δημιουργεί το πρόγραμμα Art-Wagons.

media support